joi, 7 iulie 2011

Cetatile Dacice - Prima parte - Cetatea Costesti

Toata lumea a auzit de Cetatile Dacice. Chiar daca nu v-a placut istoria, tot stiti de ele.
Sa ajungi acolo, e destul de epuizant daca pleci din Bucuresti, din cauza drumului, care, daca ar fi fost autostrada (in afara de cea spre Pitesti) s-ar ajunge relativ repede.

Asadar, ai la dispozitie cam 2 rute... Bucuresti - Brasov - Sibiu - Sebes - Orastie - Costesti (sat de vacanta) sau Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Sebes - Orastie - Costesti (sat de vacanta). Cea din urma este cea mai scurta si cred eu... mai la-ndemana pentru ca ai autostrada la dispozitie si treci repede peste ~120km.

Ajunsi in Orastie, de pe drumul principal trebuie sa faci stanga la un moment dat, cand o sa vezi un minuscul semn catre cetatile dacice. Apoi urmeaza un drum frumos, linistit, care nu este aglomerat (atentie totusi la vaci). Se va ajunge in Costesti - sat de vacanta - vei stii ca ai ajuns acolo dupa marea poarta.

Eu recomand cazare la pensiunea Roua pentru ca au camere cu baie in camera si sunt conditii bune, iar gazdele OK.

Chiar din Costesti poti ajunge la cetati: Costesti si Blidaru. La prima se ajunge foarte lejer. Cam in 25minute, mers lalait. Drum frumos, lin, fara probleme.

Aici ne vom opri in aceasta prima parte. La Cetatea Costesti.
Cum se intra pe marea poarta in Costesti se urmeaza drumul din dreapta pe pod, imediat dreapta dupa pod. Se merge cum tine drumul, apoi se face stanga. Se urca... se poate ajunge si cu masina, dar nu recomand. E mult mai placut pe jos, iar drumul, asa cum mai spus e lejer:

De prin curtile oamenilor:
Exista si indicatoare. Oricum, nu ai cum sa te ratacesti:Imagini de prin cetate:Mai este ceva intr-adevar deosebit, pe langa runie: LINISTEA... :)

2 comentarii:

  1. Fumoasa zona. Am tot fost la cetati in ultimii ani.
    Eu nu as schimba nimic acolo. Totul e asa cum trebuie sa fie.. Uitat de lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca sa nu se schimbe nimic. Singura treaba buna ar fi sa ne civilizam si sa pretuim locurile. Si natura.

    RăspundețiȘtergere