miercuri, 20 iulie 2011

Cetatile Dacice - Partea a 3a - Cetatea Blidaru

A treia cetate dacica este Blidaru. Mentionez ca mai sunt cetati dacice, dar eu nu am ajuns de data asta decat la 3 din ele - cele prezentate aici.

Accesul se face printr-un drum prin padure, cu pornire din Costesti - Satul de Vacanta. Mai exact, cum se intra in Satul de Vacanta se face dreapta pe pod, apoi se face stanga prin padure - exista un gol mai maricel printre tufe si copaci - pe acolo este intrarea :)

Drumul in sine este placut, padurea este frumoasa si parfumata, dar... este un drum lung si anevoios pentru cei ce nu au exercitiu fizic. O sa intelegi de ce au daramat-o romanii cand i-au cucerit pe daci, doar din prisma drumului. Celelate motive ti se vor parea puerile.

Aceasta cetate este, cred eu, cea mai frumoasa si mai pitoreasca, poate si ca este cea mai izolata. Aici nu o sa intalnesti lume. Eu cel putin nu am vazut tipenie de om. Cred ca este din cauza drumului si nu toti se aventureaza din comoditate.

Ca o atentionare... drumul nu prea este marcat. Exista posibilitatea sa va rataciti. Asadar, ori intrebati si cereti lamuriri in sat ori va luati dupa ce va zic eu: se merge pe poteca, mereu se tine partea stanga. La un moment dat, drumul se va bifurca. Mergeti pe partea stanga. Dupa ce o sa vi se ia de urcat, o sa urmeze o portiune in care incepi sa cobori lin si totul se termina cu o poienita. Acolo sa va uitati in stanga. O sa se vada si cetatea (panourile, mai exact si gardul).

Va recomand cu mare caldura sa faceti totusi acest drum si sa vizitati si cetatea Blidaru. Este foarte frumos, foarte liniste si nici nu strica un pic de miscare.

Drumul...
care cand urca, cand coboara...

Poienita...
si in stanga se vad panourile, gardul si cetatea...



Cetatea este imprejmuita de un gard din barne. Usa este cea din imagine :)
Zidurile cetatii... pline de iarba si flori.






exista pe undeva, sub un copac - la umbra buna, o masuta... e tare bine sa stai acolo, dar va spun ca tot mai bine e prin iarba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu