luni, 18 aprilie 2011

Viena - ZOO...

Da, Viena a reprezentat un loc de vacanta frumos.
Trebuie sa recunosc ca la inceput nu mi-a placut. E destul de rece. Dar, dandu-i o sansa a binevoit sa isi arate adevarata frumusete.

Au fost foarte multe drumuri facute exclusiv pe jos. Ore intregi, zile... Dupa o perioada in care s-au epuizat obiectivele care puteau fi atinse relativ usor pe jos, am apelat la metrou. Metroul lor m-a surprins prin faptul ca nu existau puncte de acces ca la noi, paza, case de bilete etc. Totul simplu si frumos. Casiera era de fapt o masinarie gen bancomat, care te servea mereu prompt, fara sictir si fara fete acre. Luai liftul sau pe scari... intrai si-ti vedeai de treaba. Exceptional.

In acest prim episod despre Viena, am sa incep cu totul aiurea, adica cu Gradina Zoologica, care este ceva urias; bine structurata, spatioasa, cu micro-climate pentru diverse animale, locuri de odihna si de joaca pentru cei mici si parcuri. Aceasta gradina este cea mai veche din LUME. Era gradina privata a regelui. Mda, a fost data spre public destul de tarziu - probabil ca se plictiseau animalele :)

Trebuie sa subliniez ca nu mi-a ajuns o zi normala pentru a o vizita pe toata "din colt in colt". A fost si o zi extrem de calduroasa si poate si acest lucru a contribuit la epuizarea rapida a resurselor de energie.

Pozele sunt amestecate. :)

marea atractie a gradinei zoologice, care este destul de scump la vedere, are program de masa, de somn, etc. noroc ca l-am prins:


caldura mare din acea zi... statea linistit la umbra copacului:


un mare amator de somn... oare viseaza?

cat timp a mancat, numai cu spatele ne-a tratat. poate ca are si el nevoie de liniste la masa:

mica, dar rapida. cel putin in apa:

birds...

elefanti:




cel mic avea cateva saptamani si era la prima lui iesire din adapost. frumos si tare simpatic:


happy feet & co (sau nu):


...



pelicani:


alt somnoros - evident, pe caldura aia, cred ca si eu eram la fel:

ei ii ciordeau mancarea ursului:

pentru un snack, nu merita deranjul:









un liliac urias intr-o cladire cu microclimat:


pesti:




o frumusete mica si lentaaaa:

si una mareeee:

sedinta foto in desfasurare:






voie buna, odihna, mancare. Acest elefant mai poate fi vazut si in alte locuri prin Viena. Avea cred ca peste 100 grade. La propriu. Iti ramanea pielea pe el:



Tot felul de "ciudatenii" care sunt foarte placute:





Va urma...